Bewonerstoneelgroep Schoonderhage brengt ‘Labyrint’

De bewoners van Schoonderhage tijdens de repetities in De Plomblom voor een toneelstuk van een paar jaar geleden.
Claudia Van Den Houte De bewoners van Schoonderhage tijdens de repetities in De Plomblom voor een toneelstuk van een paar jaar geleden.
‘Scherven op Zolder’, de bewonerstoneelgroep van vzw Schoonderhage, brengt op vrijdag 16 november het toneelstuk ‘Labyrint’ in cultuurcentrum De Plomblom.

Schoonderhage vzw biedt zorg en ondersteuning aan volwassen met een mentale handicap: van intensieve woonondersteuning over dagbesteding tot begeleid werk. Het stuk ‘Labyrint’ vertelt hoe mensen met een mentale beperking omgaan met de gevolgen van de invoering van het systeem van persoonsvolgende financiering in de gehandicaptensector. “Onder het mom van ‘eigen beheer’ worden deze mensen en hun onmiddellijke omgeving ondergedompeld in een kluwen van complexe wetten en regeltjes”, klinkt het bij Schoonderhage.

‘Labyrint’ werpt ook een blik op de soms absurde regelgeving van de GAS-boetes, in het leven geroepen om het sociaal samenleven te vrijwaren van asociaal gedrag en overlast. Het toneelstuk  is een aanklacht tegen de soms ‘kafkaiaanse’ regelgeving in onze hoogtechnologische maatschappij.

De 19 enthousiaste acteurs brengen hun spel onder leiding van drie regisseurs/coaches. De voorstelling speelt op vrijdag 16 november om 20 uur in CC De Plomblom aan de Graanmarkt in Ninove. Tickets kosten 6 euro en zijn te verkrijgen via 054/31.90.95 of info@schoonderhage.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.