Exclusief voor abonnees

Bewogen jaar voor Ninoofs dierenasiel: “Goede hoop op vergunning voor nieuw asiel”

Uitbaters Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts van het Dierenasiel Ninove.
Claudia Van den Houte Uitbaters Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts van het Dierenasiel Ninove.
Het Dierenasiel Ninove heeft een bewogen en druk jaar achter de rug, maar kijkt hoopvol naar de toekomst. Een klacht van twee buren kelderde de plannen voor een nieuw asiel, dat broodnodig is. De uitbaters hebben er goede hoop op dat ze de vergunning in beroep toch nog zullen verkrijgen. Ze kregen intussen een massa steun van dierenliefhebbers, via sociale media, door liefdadigheidsacties én met een petitie die intussen al duizenden handtekeningen telt.

Eerder dit jaar waren de uitbaters van het asiel, Martine Van Den Steen en Katrien Reygaerts, zeer blij. Ze hadden van de stad Ninove een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuw dierenasiel, waar ze al lang zaten op te wachten. De nieuwbouw zou op de huidige locatie van het asiel in deelgemeente Denderwindeke komen. In september kregen ze evenwel een zware tegenslag te verwerken. De provincie Oost-Vlaanderen had de vergunning vernietigd nadat twee buurtbewoners in beroep waren gegaan. In haar motivering noemde ze de bouw van een dierenasiel “geen handeling van algemeen belang”.

Normaal hadden jullie in 2020 kunnen starten met de bouw van een nieuw asiel. Nu ligt alles minstens anderhalf jaar stil?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bob(Robert) Bruyland

    Met alle respect van goede werking en bedoelingen,maar jullie horen niet in een woonzone,in een industriële omgeving gaan jullie niemand tot last zijn.

  • pierrette pierrette walraevens

    Op naar een goeie afloop!! Mijn Nieuwjaarswens voor jullie.