Bestuurster heeft goede engelbewaarder en stort net niet van brug naar beneden

De wagen van de vrouw begon te slippen en kwam tegen de reling van de brug terecht. Gelukkig kwam de wagen opnieuw op de rijbaan terecht in plaats van tientallen meters naar beneden te donderen.
Koen Baten De wagen van de vrouw begon te slippen en kwam tegen de reling van de brug terecht. Gelukkig kwam de wagen opnieuw op de rijbaan terecht in plaats van tientallen meters naar beneden te donderen.
Op de Koning Boudewijnlaan in Ninove is maandagochtend een bestuurster met de schrik vrijgekomen nadat ze met haar voertuig begon te slippen op het gladde wegdek. De vrouw verloor de controle over haar stuur en reed op een betonnen verhoging waarna ze verder schoof, de reling van een brug raakte en net niet naar beneden stortte. 

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur in de richting van Aalst. De vrouw begon plots te slippen op het gladde wegdek. De wagen gleed enkele meters verder en raakte ook de reling van de brug. Daarna kwam haar voertuig gelukkig terug op het midden van de rijbaan terecht en dook ze geen tientallen meter naar beneden. 

Koen Baten

De schade aan het voertuig en de brug zijn groot. De vrouw raakte ook gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verdere controle. De brug was nog maar enkele weken heraangelegd en opnieuw geopend voor het verkeer in beide richtingen. 

De brandweer van Ninove sloot een rijstrook af en kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen die waren achtergebleven. De verkeershinder bleef hierdoor beperkt. 

Koen Baten6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Cooks

  Gelet op het wrak denk ik dat madammeke haar rijstijl niet heeft aangepast aan de staat van het wegdek...

 • Toon Schouteden

  Bij vriestemperaturen rijstijl aanpassen en zeker op bruggen waar er zich rapper rijmplekken vormen... dat zou toch iedere automobilist moeten weten!

 • Cyriel Claessens

  Ook weer een voorbeeld van hoe het niet moet. Lijkt net heraangelegd en betonnen muurtje staat aan verkeerde kant van fietspad. Er is ook plaats genoeg om een vangrail te zetten. Proficiat wegen en verkeer, installeer nog wat meer camera's.

 • Wim Offermans

  Heb ooit een soortgelijk ongeval gehad, mijn fobie voor bruggen is nooit meer overgegaan.

 • Michel Jacobs

  Ik heb zo ooit, no kidding, een auto helemaal over de rand van de brug over de Maas in Beez zien hangen, die op de railing met zijn trekhaak nog vast hing aan een caravan.Dat viaduct is 42 meter hoog. Santé.