Bestuurder die in slaap viel en gigantische ravage veroorzaakte, riskeert geldboete van 400 euro

De ravage na het ongeval was bijzonder zwaar.
Koen Baten De ravage na het ongeval was bijzonder zwaar.

Op 9 juni 2018 gebeurde op de Brakelsesteenweg in Ninove een bijzonder zwaar ongeval tussen een wagen en een mobilhome. Jan V. was met zijn Suzuki op weg naar huis toen hij op de drukke steenweg plots de controle verloor over zijn stuur. Hij kwam hard in aanrijding met een mobilhome die in de tegenovergestelde richting reed. De klap was bijzonder hevig en zorgde voor een ware ravage. De mobilhome vloog ook nog tegen enkele andere personenwagens en tegen de gevel van een huis, die ook zwaar beschadigd raakte.

Als bij wonder vielen er geen doden bij het ongeval, maar de bestuurder van de mobilhome raakte wel zwaargewond. Ook de beklaagde zelf raakte gewond. “Hij weet nog altijd niet goed hoe het ongeval kunnen gebeuren is. Mogelijk viel de man in slaap en week zijn voertuig daarom af van de rijbaan”, aldus de advocaat van Jan V. “Hij was die dag gaan wandelen en fietsen, misschien sloeg de vermoeidheid toe, maar verder is mijn cliënt kerngezond.” 

Jan V. riskeert nu een geldboete van 400 euro voor het ongeval. Politierechter Mireille Schreurs neemt de zaak nog even in beraad en doet volgende week uitspraak. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sammy Borgoo

    Is dit om te lachen deze boete. En rijbewijs intrekken en kosten van ongeval !!

  • Marijke Verleyen

    400 euro vind ik persoonlijk een kleine boete voor zoiets