Ark opent pamperrekening voor verstoten lammetje

Els De Saveur van de Ark laat het lammetje met pamper van een flesje melk drinken.
Foto CVHN Els De Saveur van de Ark laat het lammetje met pamper van een flesje melk drinken.
Een verstoten lammetje van nog geen twee dagen oud heeft een thuis gekregen bij Hans Lenvain en Els De Saveur van de Ark van Pollare, een asiel voor weidedieren.

Lammetje 'Bambam' werd door zijn moeder verstoten, maar mag nu voorlopig binnenshuis verblijven. Het kreeg zelfs een mandje voor de haard. Opmerkelijk: het diertje draagt een pamper. "Hij moet vrij vaak plassen", vertelt Hans. "Dit leek ons een goede oplossing. Het scheelt alvast in de schoonmaak."


Hoewel Bambam een beetje verkouden is, stelt hij het goed. "Hij moet normaal een fles melk om de vier uur krijgen, maar in vijf uur tijd dronk hij al drie flessen."


Het lammetje heeft veel zorg nodig. "Ik slaap vlakbij hem, op de zetel", aldus Els. "We hebben van 1 tot 5 uur kunnen slapen."

Vroeger geboren

De Ark vangt nog drie andere lammetjes op. Die kunnen wel bij hun moeder terecht. "Meestal worden lammetjes pas in februari of maart geboren, maar door het weer is het wat vroeger dit jaar", zegt Hans. "De lammetjes zijn van 14 in beslag genomen schapen. Met 14 schapen de winter doorgaan is niet gemakkelijk, want we krijgen geen vergoeding voor de opvang. In de winter worden er maar weinig weidedieren geadopteerd." Wie de zorg voor Bambam en de andere dieren uit de Ark wil steunen, kan een gift doen op de 'pamperrekening' BE71 3631 3202 9669 op naam van de Ark van Pollare vzw. (CVHN)