Alle Ninoofse stadsgebouwen krijgen wifi

De bibliotheek van Ninove.
Claudia Van den Houte De bibliotheek van Ninove.
Alle Ninoofse stadsgebouwen zullen wifi krijgen. Dat blijkt uit het antwoord van schepen van ICT Joost Arents (onafhankelijk) op een vraag van gemeenteraadslid Stijn Vander Elst (Open Vld).

Vander Elst had gevraagd om alle stadsgebouwen te voorzien van een wifi-netwerk voor personeel en bezoekers en om eventueel in het stadscentrum enkele wifi-hotspots in te richten op drukke publieke plaatsen, waar mensen dan kosteloos en zonder datalimieten toegang kunnen krijgen tot een publiek wifi-netwerk. Arents antwoordde dat er zowel publieke als interne (voor het personeel) wifi is gepland in alle stadsgebouwen. Nog dit jaar krijgen eerst het stadhuis, jeugdcentrum en de academie voor beeldende kunst wifi, daarna in het derde kwartaal de hospitaalkapel, academie voor muziek, woord en dans en woonzorgcentrum Klateringen en in het vierde kwartaal het oud-stadhuis, bibliotheek, CC De Plomblom. De sporthal, ’t kadeeken, het zwembad, de technische dienst en het nieuw sociaal huis krijgen volgend jaar wifi. 

De stad zal ook onderzoeken of op bepaalde plaatsen in het stadscentrum publieke wifi-hotspots kunnen worden ingericht, rekening houdende met kosten en baten. Vander Elst denkt aan een aantal druk bezochte plaatsen in het centrum, zoals de handelskern, maar evengoed plaatsen waar veel vrijetijdsvoorzieningen te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld omgeving stadspark.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.