45-jarige bestuurder zwaargewond na frontale klap tegen tractor

De bestuurder van de Volvo botste frontaal op de tractor en belandde daarna met zijn achterkant tegen de gevel van een woning.
Koen Baten De bestuurder van de Volvo botste frontaal op de tractor en belandde daarna met zijn achterkant tegen de gevel van een woning.
Een bestuurder is vrijdag rond middernacht frontaal met zijn Volvo ingereden op een tractor in Boterdael in Denderwindeke. Het ongeval gebeurde op een kaarsrechte weg. De bestuurder, een 45-jarige man uit Herne, zat gekneld in zijn auto en werd door de brandweer bevrijd. 

De klap was bijzonder hevig. De autobestuurder reed in de richting van de Rijstraat. Volgens getuigen reed hij met een hoge snelheid op het verkeerde rijvak toen er plots een tractor uit de tegenovergestelde richting kwam aangereden. Hij botste frontaal met de tractor en kwam daarna met zijn achterkant tegen een gevel van de woning terecht. 

De man zat gekneld in zijn auto en kon niet meer eigenhandig uitstappen. De hulpdiensten werden er bijgehaald en knipten de deur open om de man te bevrijden. De schade aan beide voertuigen was enorm. De as van de tractor was afgebroken waardoor beide voertuigen niet meer rijvaardig waren. De weg was een hele tijd afgesloten voor alle verkeer. De bestuurder van de tractor kwam er met de schrik vanaf. 

Ongeval Boterdael
Koen Baten Ongeval BoterdaelReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.