205de Wegom met tentoonstelling

De Wegom in Denderwindeke.
Claudia Van den Houte De Wegom in Denderwindeke.
De Wegom van Denderwindeke vindt voor de 205de keer plaats, dit jaar met een iets ruimer programma. Zo begint er zondag een tentoonstelling van oude kerkgewaden in de kerk.

De Winnikse Wegom is een 205 jaar oude traditie. De tocht langs Winnikse veldkapelletjes werd telkens op de derde zondag van september gehouden om de choleraplaag die de gemeente Denderwindeke in de negentiende eeuw teisterde te herdenken. Heel wat inwoners stappen die dag nog steeds de Wegom langs de verschillende veldkapelletjes ter ere van O.L.V. van Zeven Weeën.

Dit jaar is er een iets ruimer programma voor de 205de Wegom. Dat begint op zondag 9 september om 9 uur met een noveenmis en een tentoonstelling van oude kerkgewaden (tot 18 uur), uniek bevonden door de provincie en recent geïnventariseerd. De expo is ook op zaterdag 15 september van 14 uur tot 18 uur en op zondag 16 september van 9 uur tot 18 uur nog te bezoeken

Nog op zondag 9 september brengt het koor Jubilate Deo om 15 uur een concert met Maria-liederen. Op donderdag 13 september is er om 15 uur een noveenmis in De Lavondel en op zaterdag 15 september is er de Wegom met de vormelingen. Op zondag 16 september is er opnieuw een noveenmis om 9 uur en begint om 14.30 uur de grote Wegom, die vertrekt en eindigt aan de St. Pieterskerk in Denderwindeke. Na de Wegom is er nog een receptie in het Trefpunt Winnik.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.