"WildFest is enige rockfestival in zijn soort in België"

De organisatoren van WildFest aan De Kuip.
Foto Claudia Van den Houte De organisatoren van WildFest aan De Kuip.
WildFest is een nieuw rockfestival dat voor het eerst plaatsvindt in De Kuip in Ninove. De eerste editie was in Geraardsbergen, maar aangezien de rockband WildHeart, die meehelpt met de organisatie, afkomstig is uit Ninove, bleek de wortelstad een geschiktere locatie.

"WildFest is het enige rockfestival in zijn soort in België", vertellen de organisatoren. "Het is een toegankelijk festival, gericht op hardrock met invloed uit de jaren 80. Het gaat om 'glam metal', de sofste vorm van metal, zoals de muziek van Bon Jovi en Guns 'N Roses. Er zijn bijna geen bekende bands meer die muziek maken in dat genre."


Vijf van de zeven bands die optreden tijdens WildFest komen dan ook uit het buitenland: Kissin' Dynamite (Duitsland), Niterain (Noorwegen), The Amorettes (Schotland), Maverick (Noord-Ierland), Suicide Bombers (Noorwegen), WildHeart (Ninove) en Nightmare BE (Lier). "Tijdens de vorige editie kwam twintig procent van de toeschouwers uit het buitenland. We verwachten dat het aandeel dit jaar nog hoger zal liggen."


WildFest vindt plaats op zaterdag 13 mei vanaf 15.30 uur in De Kuip. Tickets kosten 21 euro in voorverkoop en zijn te verkrijgen via www.wildfest.be. Aan de kassa betaal je 25 euro. (CVHN)