't Kollektief stelt 'Lichtekes Ontvlamboër' voor

Manu Geeroms, Nico Stevens, Lieselotte Jacobs en Glen Van Hooland met hun nieuwe cd.
Foto Claudia Van den Houte Manu Geeroms, Nico Stevens, Lieselotte Jacobs en Glen Van Hooland met hun nieuwe cd.
De Ninovieters van 't Kollektief hebben hun tweede cd voorgesteld in brouwerij Slaghmuylder. Die kreeg 'Lichtekes Ontvlamboër' als titel.

"De liedjes zijn iets pikanter dan de vorige keer", vertelt Nico Stevens. "Het is niet voor 100 procent een carnavals-cd, maar ze sluit er wel bij aan." In de liedjes staat vooral Ninove centraal. "We ontkrachten dat Ninove een drugsstad is, bezingen de dinsdagochtend van carnaval Ninove en hebben het over de Ninovieters van Fred & Tet als boysband", aldus Manu Geeroms, Lieselotte Jacobs en Glen Van Hooland.


"Alle muziekgenres komen aan bod: rock, schlager, rap, Nederlandstalig, enzovoort. Het titellied 'Lichtekes Ontvlamboër' is gebaseerd op een lied van Rammstein."


De liedjes zijn gezongen in het Ninoofs dialect. 't Kollektief schreef de teksten en deed het mixen en het opnemen van de liedjes. Bij de cd, waarvan er 300 exemplaren zijn gemaakt, zit een boekje met alle teksten. De cd is tegen 15 euro verkrijgbaar bij de leden van 't Kollektief of bij de verkooppunten, te vinden op hun Facebookpagina. (CVHN)