‘Dierenklas’ Sint-Jorisschool stelt vernieuwd dierenpark voor

De kinderen van de 'dierenklas' van de Sint-Jorisschool stellen het vernieuwde dierenpark voor aan de steunende serviceclubs en sponsors.
Claudia Van den Houte De kinderen van de 'dierenklas' van de Sint-Jorisschool stellen het vernieuwde dierenpark voor aan de steunende serviceclubs en sponsors.
De klas van juf Lies in de IKORN Sint-Jorisschool heeft haar vernieuwde dierenparkje voorgesteld aan de serviceclubs en sponsors die het hebben gesteund.

Zo'n tien jaar geleden had de vrije lagere school voor buitengewoon onderwijs in Ninove haar eerste konijn. Intussen verblijven er onder meer 22 konijnen, zes cavia's, acht kippen en een haan op de school. Voor hen werd er een dierenparkje aangelegd dat dit schooljaar werd vernieuwd. De kinderen van de klas van juf Lies stelden het vernieuwde dierenpark donderdag voor aan de serviceclubs Rotary Ninove-Dendervallei en Ronde Tafel Ninove en de sponsors van onder andere Jong Vld Ninove om hen te bedanken voor hun steun. 

“Wij zijn de dierenklas. Mijn leerlingen besteden elke dag een uur aan het eten en drinken geven van de dieren en het proper maken van de hokken”, vertelt juf Lies. “Op die manier leren ze om verantwoordelijkheid op te nemen, voor dieren te zorgen en ook om met elkaar om te gaan. Wanneer er andere scholen op bezoek komen, geven zij uitleg over de dieren. Zo oefenen ze ook in het spreken.”

De kinderen van de 'dierenklas' van de Sint-Jorisschool stellen het vernieuwde dierenpark voor aan de steunende serviceclubs en sponsors.
Claudia Van den Houte De kinderen van de 'dierenklas' van de Sint-Jorisschool stellen het vernieuwde dierenpark voor aan de steunende serviceclubs en sponsors.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.