'De Donderdagen' van start met spectaculaire stunts

De koorddanseressen van Cie des Chaussons Rouges mochten de aftrap geven van 'De Donderdagen' op de OCMW-parking.
Foto Claudia Van den Houte De koorddanseressen van Cie des Chaussons Rouges mochten de aftrap geven van 'De Donderdagen' op de OCMW-parking.
Straattheaterfestival 'De Donderdagen' ging gisteravond van start met de spectaculaire stunts van de koorddanseressen van Cie des Chaussons Rouges met 'Hircus'.

Het festival vindt elke donderdag van juli en augustus plaats. De meeste 'donderdagen' presenteren twee voorstellingen op of in de buurt van de Graanmarkt.

Acrobatiek

De volgende weken is er onder meer nog de acrobatiek met veel (voet)jonglerie van het Finse koppel Katerina Repponen en Pasi Nousiainen (13 juli) en de nieuwe trampolineshow 'Temple' van ouwe getrouwen Cirq'ulation Locale (27 juli). Verder zijn er de evenwichtskunsten inclusief messenwerpen van het Spaanse koppel Cia Maintomano (3 augustus), het kleurrijke 'smidsespektakel' van het Belgische Circus Marcel, de spectaculaire grote-pleinproductie van het Nederlandse Theater Gajes 'Odyssee', met grote rijdende objecten, acteurs op stelten en mobiele livemuzikanten (10 augustus) en nog veel meer. Ook dit jaar zijn er enkele 'special events'.


In 'Where dreams come true' van CircoDroom bijvoorbeeld spelen kinderen zélf de hoofdrol en verbazen ze hun ouders, vrienden en zichzelf met hun kunnen (17 augustus). Het volledige programma is te vinden op www.ninove.be/de-donderdagen.


(CVHN)