"Clouseau houdt van Ninove"

WETTELCONCERTEN WEEK VROEGER OMDAT KRIS WAUTERS NAAR RIO GAAT

Organisatoren Tiemen Van Steenberghe en Frank Branckaert bij het monument van Dr. Frans Hemerijckx aan het Dr. Hemerijckxplein, waar de Wettelconcerten plaatsvinden.
Foto CVHN Organisatoren Tiemen Van Steenberghe en Frank Branckaert bij het monument van Dr. Frans Hemerijckx aan het Dr. Hemerijckxplein, waar de Wettelconcerten plaatsvinden.
De Wettelconcerten, één van de grootste muziekevenementen in Ninove deze zomer, vinden dit jaar een week vroeger plaats dan de vorige jaren. Clouseau is namelijk de hoofdact en Kris Wauters vertrekt een week later naar de Olympische Spelen in Rio. Volgens de organisatoren kozen de broers Ninove zelf uit. Dit jaar wordt er ook extra ingezet op de tweede dag van het evenement.

Clouseau is al voor de tweede keer te gast op de Wettelconcerten, die dit weekend aan hun vijfde editie toe zijn. Vorig jaar stond Bart Peeters als hoofdact geprogrammeerd. De organisatoren van vzw Ninove Events & Productions (N.E.P.) zijn blij dat ze Clouseau opnieuw konden strikken. "Clouseau heeft zelf gekozen om naar Ninove te komen, ze hadden ons zelf gevraagd of we interesse hadden", vertellen Frank Branckaert en Tiemen Van Steenberghe. "Ze verkozen Ninove boven de Lokerse Feesten. Ze dragen onze stad een warm hart toe. Tijdens hun vorige optreden op de Wettelconcerten lieten ze weten de locatie - het Dr. Hemerijckxplein - en de organisatie heel goed te vinden."

Stand-in

Om Clouseau naar Ninove te kunnen brengen, moesten de Wettelconcerten wel een weekje worden vervroegd. "Normaal waren ze op zaterdag 13 augustus en zondag 14 augustus gepland, maar Kris Wauters zit dat weekend al in Rio voor de Olympische Spelen. Daarom vinden de Wettelconcerten dus een weekje vroeger plaats", verduidelijken Frank en Tiemen.


Eerder was trouwens al bekend dat de broers Wauters in '1.000 Zonnen' op zoek gaan naar een stand-in voor Kris, omdat Clouseau op 21 augustus moet optreden op de Zomerhit van Radio 2 in Blankenberge en Kris dan nog steeds in Rio zit. "Clouseau brengt in Ninove opnieuw twee uur lang een volledige show met licht en geluid zoals in het Sportpaleis. Het enige verschil is dat het hier in openlucht is en het ook een stuk goedkoper is", vertellen de organistoren.


Behalve Clouseau staan zaterdag ook nog Motown Supremacy - die er al voor de vierde keer bij zijn -, het Ninoofse duo Bram & Lennert - dat 10 jaar bestaat - en Level Six, met Jo Hens uit 'Familie' en Katerine Avgoustakis, winnares van Star Academy, op het podium. Op zondag, de tweede dag van de Wettelconcerten, is er dit jaar extra ingezet, met onder meer Mama's Jasje en Garry Hagger. "Dit jaar is de tweede dag uitgebreider dan vorig jaar."

3.000 toeschouwers

De ticketverkoop voor zaterdag gaat alvast vlot. "Er zijn al meer dan 2.000 tickets de deur uit", zegt Tiemen. "We hopen tussen de 2.500 en 3.000 toeschouwers te mogen verwelkomen."


Het publiek heeft een vrij vrouwelijk profiel. "Van de tickets die tot hiertoe zijn verkocht, is 60 procent gekocht door vrouwen", weet Frank. "Het heeft me wel verbaasd dat het verschil zo groot is." Kwatongen beweren dat de organisatoren met financiële problemen kampen, maar dat ontkennen Tiemen en Frank. "Vorig jaar was niet ons beste jaar. De ticketverkoop voor Bart Peeters verliep niet zo vlot. We hebben dat op een jaar tijd toch opnieuw rechtgetrokken, anders zouden we ook geen show van Clouseau kunnen organiseren. Voor Clouseau ligt de sponsoring ook een derde hoger. Clouseau zal zaterdag dus zeker op het podium staan."


Tickets kosten 25 euro in VVK en 35 euro ADK voor zaterdag en 10 euro voor zondag, te reserveren via www.wettelconcerten.be.