‘Bordritis’ in Outerstraat en Bovenhoekstraat aangepakt: 42 parkeerborden op enkele honderden meters verwijderd en vervangen door 6 zoneborden

De 42 parkeerborden in de Outerstraat werden verwijderd en vervangen door 6 zoneborden.
Claudia Van den Houte De 42 parkeerborden in de Outerstraat werden verwijderd en vervangen door 6 zoneborden.
In de Outerstraat en de Bovenhoekstraat werden de veelbesproken 42 parkeerborden verwijderd.

Een jaar geleden keken de inwoners raar op omwille van de grote hoeveelheid borden in amper twee straten. Op enkele honderden meters stonden maar liefst 42 parkeerborden. Hoewel het eerst nog klonk dat de borden wettelijk verplicht waren, bleek al snel dat er een andere mogelijkheid was, met heel wat minder parkeerborden. Enkele maanden geleden liet schepen van Parkeerbeleid Michel Casteur (Open Vld), die de bevoegdheid in januari overnam van schepen Wouter Vande Winkel (Samen/Groen), weten dat er heel wat borden zouden verdwijnen. “We zullen bekijken hoe we het systeem kunnen aanpassen. Ik heb nog nergens in een stad een dergelijke verzameling aan verkeersborden gezien”, zei Casteur eind april nog. De voorbije dagen werden alle parkeerborden verwijderd en vervangen door zes zoneborden.

“Het zonebord geeft aan dat je je in een zone bevindt waar je alleen mag parkeren op plaatsen die aangeduid zijn met parkeervakken”, vertelt schepen Casteur. “Eén van de borden in de Bovenhoekstraat zal nog vervangen worden door een groter bord en zal op een andere plaats worden gezet, omdat het een beetje weggestoken zit achter de façade van een hoekwoning.” Volgens Casteur volstaan de zes zoneborden in de plaats van de 42 parkeerborden. “Anders zou het een dure bedoening worden als er in elke straat waar er in parkeervakken mag worden geparkeerd zoveel borden zouden moeten komen. We zullen de 42 parkeerborden die werden weggenomen elders gebruiken, waar er over korte afstand geparkeerd kan worden.” De 42 parkeerborden hebben in totaal zo’n 11.000 euro gekost.

De tientallen parkeerborden in de Outerstraat.
Claudia Van den Houte De tientallen parkeerborden in de Outerstraat.
De tientallen parkeerborden in de Outerstraat werden verwijderd.
Claudia Van den Houte De tientallen parkeerborden in de Outerstraat werden verwijderd.
De tientallen parkeerborden in de Outerstraat.
Claudia Van den Houte De tientallen parkeerborden in de Outerstraat.
De tientallen parkeerborden in de Outerstraat werden verwijderd. Op deze plaats, waar er vroeger verschillende parkeerborden stonden (zie foto hierboven) staat er nog één parkeerbord voor gehandicapten.
Claudia Van den Houte De tientallen parkeerborden in de Outerstraat werden verwijderd. Op deze plaats, waar er vroeger verschillende parkeerborden stonden (zie foto hierboven) staat er nog één parkeerbord voor gehandicapten.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.