Vijftiger moet slachtoffer van vechtpartij in pitazaak schadevergoeding betalen

De rechtbank van Mechelen.
David Legreve De rechtbank van Mechelen.
Een 54-jarige man uit Berlaar moet het slachtoffer van een vechtpartij een schadevergoeding van zo’n 1.500 euro betalen. De vijftiger stond vorige maand terecht voor het uitdelen van enkele klappen in een pitazaak. 

Op het moment van de feiten was de vijftiger dronken. Toen hij de pitazaak binnenwandelde, gedroeg hij zich vrijwel meteen verbaal agressief. De uitbater zette de vijftiger buiten maar dat schoot bij hem in het verkeerde keelgat. Hierop zette de vijftiger de pitazaak in rep en roer. Twee aanwezigen in de zaak waren het kind van de rekening en moesten de klappen incasseren. 

Toen ook de politie erbij werd gehaald, werden ook zij geviseerd. De feiten werden niet betwist maar de vijftiger gaf eerlijk toe dat hij zich nog maar weinig kon herinneren van de feiten. “Ik was onder invloed van cognac en wijn”, stelde de man. De rechter veroordeelde hem naast een schadevergoeding ook nog tot een probatie-opschorting.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.