Vanaf 2 augustus omrijden voor aanleg fietspad

De aanleg van een fietspad langs de Berlaarsesteenweg start woensdag 2 augustus. Het gaat om het stuk van aan de Nieuwe Bevelsesteenweg in Kessel tot helemaal in Berlaar. Doorgaand verkeer is onmogelijk.

"Het fietspad zal volledig gescheiden van de rijweg aangelegd worden, achter de baangracht. Dankzij een samenwerking met de gemeente Berlaar zal dit fietspad doorlopen op het grondgebied van Berlaar", legt schepen Paul Laurijssen (CD&V) uit.


"Er wordt gewerkt op de Berlaarsesteenweg vanaf de aansluiting met de Nieuwe Bevelsesteenweg tot en met de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Er komt achter de baangracht een dubbelrichtingsfietspad. Het bebouwde gedeelte van de steenweg krijgt een gescheiden rioleringsstelsel en moderne nutsleidingen. De openbare verlichting wordt aangepast", vervolgt de schepen.


De werken beginnen woensdag 2 augustus. Vanaf dan is doorgaand verkeer niet meer mogelijk tussen Kessel en Berlaar, behalve voor fietsers en voetgangers. "De duurtijd van de werken is afhankelijk van het weer. Hou rekening met een kalenderjaar (12 maanden red.) ", zegt de schepen van Openbare Werken nog. Doorgaand verkeer moet omrijden via Bevel of Lier. (WAE)