Twintiger krijgt nieuwe kans van rechter

thinkstock
Een 24-jarige man uit Nijlen heeft een celstraf van drie maanden en een boete van 8.000 euro met probatie-uitstel gekregen. De twintiger stond terecht voor het bezit en gebruik van drugs. 

Opmerkelijk is dat hij werd betrapt met een joint en cocaïne amper twee weken nadat zijn opgelegde voorwaarden na een eerdere veroordeling voor drugsbezit waren afgelopen. “Er is dus duidelijk een probleem aanwezig”, zei openbaar aanklaagster Nele Van Looy op zitting. De feiten werden niet betwist. Op zitting gaf hij toe dat het om een stommiteit ging. Er werd een nieuwe gunst gevraagd. De rechter kwam hen tegemoet. De jongeman krijgt nu voorlopig nog geen celstraf noch geldboete, maar moet zich de komende drie jaren wel opnieuw aan voorwaarden houden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.