Straf met uitstel voor verhandelen van GHB

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
Een 39-jarige vrouw uit Nijlen is in de rechtbank van Mechelen schuldig bevonden aan het verhandelen van drugs. Ze kreeg een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

De naam van de vrouw dook vorig jaar plots op in een ander drugsdossier. Toen er een gesprek werd onderschept waaruit bleek dat ze GHB had verhandeld, werd ze verhoord en volgde een huiszoeking. Daarbij werd er onder meer een notitieboekjes met drugsgerelateerde berichten aangetroffen. 

Later testte ze ook positief op het gebruik van drugs. Zo had ze volgens openbaar aanklaagster zowel cannabis als amfetamines in haar bloed. Het drugsgebruik werd niet betwist, de drugshandel wel. Volgens haar advocaat was het notitieboekje niet voldoende bewijsmateriaal. 

De Mechelse rechter veroordeelde de vrouw tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar met een, eveneens voorwaardelijke, geldboete van 8.000 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.