Straf met uitstel voor partnergeweld

Gerechtsgebouw van Mechelen
David Legreve Gerechtsgebouw van Mechelen
De rechtbank in Mechelen heeft Gerard K. veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. De man uit Nijlen werd schuldig bevonden aan partnergeweld.

Op 24 november 2017 ging hij door het lint en sloeg hij zijn toenmalige vriendin. Die vluchtte naar de slaapkamer en verwittigde de hulpdiensten. “Ze was bedreigd met een keukenmes, de beklaagde deed ook effectief enkele steekbewegingen”, zei openbaar aanklaagster Nele Poelmans. “Hij duwde ook zijn arm tegen de keel van zijn partner.”

Volgens de openbaar aanklaagster was de Nijlenaar dronken op het moment van de feiten. “Nadat hij ontslagen werd op zijn werk, zocht hij een uitvlucht in alcohol”, klonk het nog op zitting. De feiten op zich werden niet betwist. De man zou zijn alcoholprobleem intussen hebben aangepakt. “Hij volgt ook een begeleiding voor zijn depressie”, klinkt het nog.

De verdediging vroeg een straf met uitstel gekoppeld aan probatie-voorwaarden. Iets waar de rechter ook op inging.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.