Showbizz Bart veilt eerste aardbeien voor 'Iedereen tegen Kanker'

Burgemeester Paul Verbeeck van Nijlen en Showbizz Bart veilden de eerste aardbeien van het bedrijf van Griet Van Olmen en Johan Vermeiren. Brenda Dockx mocht het eerste kistje in ontvangst nemen.
Marc Aerts Burgemeester Paul Verbeeck van Nijlen en Showbizz Bart veilden de eerste aardbeien van het bedrijf van Griet Van Olmen en Johan Vermeiren. Brenda Dockx mocht het eerste kistje in ontvangst nemen.
Showbizz Bart, geassisteerd door de Nijlense burgemeester Paul Verbeeck, heeft dit weekend in Bevel de eerste kist aardbeien geveild voor 'Iedereen tegen Kanker'.

De eerste oogst aardbeien werd geplukt 'Op het Veld' aan de Steynehofweg bij Griet Van Olmen en Johan Vermeiren. Showbizz Bart bracht de nodige zwier en animo en zorgde voor een leuke actie. "Ze hebben hier trouwens dé lekkerste aardbeien zodat ik er alleen nog van hier wil", zei hij.

400 euro

De aardbeienveiling startte met 50 euro maar ging al vlug de hoogte in. Brenda Dockx boodt liefst 400 euro voor acht bakjes aardbeien. De lokale N-VA steunde mee de actie en vroeg ook aandacht voor de tegenslag. Door de koude vroren heel wat plantjes dood. De uitbaters Griet Van Olmen en haar man Johan Vermeiren lieten het niet aan hun hart komen en vonden het een geweldige actie. "We hielden ook een confituurproeverij van onze verschillende soorten bessen en dit bracht ook nog eens 175 euro op. Bijgevolg kunnen we 565 euro schenken aan het goede doel", vertelt Griet, die samen met haar man het 8 hectare groot bedrijf runt. (WAE)