Nijlen promoot mooiste plekjes

EERSTE INFOBORD GEPLAATST ACHTER HOF VAN RAMEYEN

Jan Verbraecke, Jelle Verstrepen, Ellen Van de Velde, schepen Griet Van Olmen en burgemeester Paul Verbeeck bij het infobord aan de brug achter het Hof van Rameyen.
Foto David Legreve Jan Verbraecke, Jelle Verstrepen, Ellen Van de Velde, schepen Griet Van Olmen en burgemeester Paul Verbeeck bij het infobord aan de brug achter het Hof van Rameyen.
"Wij gaan de meest pittoreske plekjes in Nijlen en het natuurgebied tussen de Grote en Kleine Nete promoten. De prachtige Netevallei, de Kesselse Heide, het Diamantcentrum, het Fort van Kessel en Kruiskensberg worden uitgespeeld. Ze krijgen allemaal een bord met uitleg en met info over hoe je van het ene naar het andere wandelt of fietst", zegt schepen Griet Van Olmen.

"Vandaag (gisteren, red.) starten we met het wandel- en fietsknooppunt aan het romantische bruggetje achter het Hof Van Rameyen, dat als eerste een groot infobord krijgt", vertelt schepen van Toerisme Griet Van Olmen (CD&V)." Nijlen wil zijn toeristische troeven beter bekend maken. "Begin 2016 is de gemeente begonnen met het opstellen van een Masterplan Toerisme en Recreatie. Dit doet de gemeente in samenwerking met de landschapsarchitecten van LAMA en de stedenbouwkundigen van BRUT. Met het Masterplan wil de gemeente een toekomstvisie uitzetten voor toerisme en recreatie, één samenhangend verhaal dat Nijlen met al zijn troeven op de kaart zet", vervolgt de schepen.

Dorpsdebatten

In feite is alles ontstaan uit de dorpsdebatten over de herziening van het Ruimtelijk Structuurplan. "Wij kregen heel wat opmerkingen dat de prachtige landelijke omgeving veel mogelijkheden biedt en beter ontsloten en bekend gemaakt kan worden. En we moeten de toeristische plekken met mekaar verbinden. We gaan vijf grote infoborden plaatsen. Je kan het Fort van Kessel en het Diamantcentrum bezoeken of een wandeling maken in de bossen van Kruiskensberg, op de Kesselse Heide of door de vallei van de Grote en de Kleine Nete. Je kan genieten van de rust en de pittoreske, landelijke omgeving met kastelen."

Inwoners praten mee

De inzichten van bewoners en bezoekers over de toeristische troeven van Nijlen zijn voor het gemeentebestuur van cruciaal belang. Zij kunnen een vragenlijst invullen op www.nijlen.be of via de smartcode op de panelen die op verscheidene plaatsen komen te staan. Ook in dertien horecazaken kan je een vragenlijst bekomen. Wie de ingevulde enquête voor 1 september indient, maakt kans op een overnachting voor twee personen in de B&B's Steynehofke in Bevel en Interludium in Nijlen.