Nieuwe ecotunnels zijn na maand al aan vervanging toe

RV
Bij de aanleg van de nieuwe fietspaden langs de Herenthoutsesteenweg in Nijlen werden drie ecotunnels aangelegd. Die tunnels vertonen na enkele weken al barsten, dus worden ze in de komende twee weken vervangen.

Begin juni werden de werken aan de gloednieuwe fietspaden langs de Herenthoutsesteenweg afgerond. Daarbij werden drie ecotunnels aangelegd: dat zijn tunnels met een open rooster die ingewerkt zijn in het wegdek zodat amfibieën zoals bijvoorbeeld padden de rijweg veilig kunnen kruisen.

Na de beëindiging van de werken op de Herenthoutsesteenweg en openstelling van de rijweg werd vastgesteld dat er zich problemen voordoen met de ecotunnels. Ze vertonen barsten, en de aannemer zal de ecotunnels de komende twee weken vervangen, van dinsdag 30 juni tot en met vrijdag 10 juli. De ecotunnels situeren zich ter hoogte van huisnummer 186, het kruispunt met Zwart Water en een tweehonderd meter vóór het kruispunt met Zwart Water langs de zijde van Nijlen.

De werken worden telkens uitgevoerd op één rijvak zodat doorgaand verkeer steeds mogelijk is. Er is tijdens de werken tijdelijk een zone 50 vanaf kruispunt met Looystraat tot grens met Herenthout.