Leerlingen runnen voor een dag Albert Heijn

Ook in de kaasafdeling staken de leerlingen een handje toe.
David Legreve Ook in de kaasafdeling staken de leerlingen een handje toe.
Het was een leuk en niet alledaags gezicht. Kinderen van 11 en 12 die rekken vullen, oma's gehaktballen mee klaar zetten, de klanten helpen, hen een bekertje koffie geven, het gebeurde gisteren allemaal in supermarkt Albert Heijn in Nijlen. Het gaat om een pilootproject van Vlajo's Talentenstage die een brug wil slaan tussen onderwijs en ondernemen.

De 24 kinderen van basisschool De Ceder uit Kessel vonden het alvast super.


"Wij hebben in school les gekregen over hoe wij onze talenten kunnen ontdekken en hebben zelf een brief geschreven naar Albert Heijn en gevraagd om hier een job te mogen doen. Deze morgen was het dan zover. Wij hebben er voor gekozen om alles netjes en proper te houden. Met een lange tang rapen wij elk papiertje op", zeggen Houwert en Yorine.


"Ik heb ook mensen geholpen die iets niet vonden. Ik ben heel graag met mensen bezig", vult Yorin nog aan. Jef en Houwert geven mensen koffie en Max zet oma's gehaktballen klaar. Ouders en grootouders kwamen allemaal winkelen om hun oogappels bezig te zien. Peter Peels, manager van Albert Heijn is zeer tevreden.

De leerlingen hielpen ook mee achter de kassa.
David Legreve De leerlingen hielpen ook mee achter de kassa.

Zelf talenten ontdekken

"Het is bijzonder fijn om jongeren een eerste werkervaring te bezorgen en hen zelf hun talenten te laten ontdekken. Voor ons is het immers heel belangrijk dat hier iedereen met plezier werkt."


Jurn Van der Meerssche, hoofdcoördinator Basisonderwijs Vlajo: "Wij willen leerlingen zo vroeg mogelijk in contact brengen met de bedrijfswereld."


"Klopt", zeggen juf Liesbeth en juf Lynn. "Vandaag zijn er ook leerlingen die zelf les geven aan kleuters, anderen zitten op het secretariaat en nemen de telefoon op." Onderwijsschepen Griet Van Olmen reikte aan alle kinderen een deelname certificaat uit. (WAE)

Er werd ook met bakken voedsel gesleurd.
David Legreve Er werd ook met bakken voedsel gesleurd.