KFC Nijlen krijgt nieuw complex

JEUGDTERREINEN WORDEN CENTRALE LOCATIE WOONWIJK OP EERSTE VELD VAN CLUB

De kantine zal wellicht een ronde vorm hebben van waaruit je zicht hebt op alle velden.
Foto KOS De kantine zal wellicht een ronde vorm hebben van waaruit je zicht hebt op alle velden.
De voetbalterreinen van KFC Nijlen zullen de komende jaren een transformatie ondergaan. Op het huidige A-veld zal een nieuwe woonwijk worden gebouwd waardoor alle accomodatie naar de huidige jeugdterreinen verhuist. Het concrete plan moet eind dit jaar klaar zijn.

In het toekomstplan staan twee grote veranderingen centraal. De eerste is het binnengebied tussen de Voetbalstraat en de Molenstraat. De braakliggende gronden van het Lierse OCMW worden verkaveld net als het A-terrein van FC Nijlen dat naar het andere deel van de zone verhuist. De woonwijk moet plaats bieden voor 140 nieuwe woningen. "Het wordt een woonwijk die centraal en dichtbij het station zal liggen", aldus burgemeester Paul Verbeeck. Er wordt een mix van verschillende woontypes voorzien. De woningen worden gegroepeerd per tien tot twintig rond een parkje of woonerf. Op die manier worden het deelwijkjes met elk een eigen karakter. Ook sociale woningen worden gebouwd en op de hoek van de Molenstraat en de Graanweg komt een pendelparking met buurtpleintje.


In het tweede gebied, achter de bebouwing van de Goorstraat, Loze Bareel en Voetbalstraat, komt plaats voor het voetbal. De jeugdterreinen bevinden zich hier reeds. "Het wordt één groot complex voor FC Nijlen en FC Vera maar ook andere ploegen kunnen er in overleg terecht. Centraal komt een nieuwbouw met kantine, sanitair en kleedkamers zodat alle velden zichtbaar zijn vanuit het gebouw."

Verouderd

Het voetbalcomplex zal gerealiseerd worden voor het huidig A-terrein verkaveld wordt waardoor de speelmogelijkheden nooit in gedrang komen.


De club, die net naar eerste provinciale promoveerde, kijkt de plannen positief tegemoet. "Dit is wat we nodig hebben om als club een standvastige toekomst uit te bouwen. Onze huidige accommodatie is ondertussen vijftig tot zestig jaar oud. Met de verkoop van ons A-terrein zullen we ons nieuw voetbalveld ontwikkeld. We mikken op zes voetbalvelden en een kleine veldje voor ploegen jonger dan de U11. Mogelijk wordt één van de zes velden een kunstgrasveld. Met 25 ploegen en ongeveer 300 voetballende leden is dat zeker geen overbodige luxe. We hopen dat we dit over vier tot vijf jaar kunnen realiseren", reageert voorzitter Walter Verstraeten van FC Nijlen. Verder is plaats voor een fietsverbinding, parking, een extra gebouw voor een sport- of culturele vereniging en mogelijk een speeltuin.


"Tegen de jaarwisseling moet het masterplan klaar zijn en waarna we alles omzetten in ruimtelijke uitvoeringsplannen", besluit Verbeeck. De concrete invulling van het masterplan Woon-Bal moet eind 2014 klaar zijn maar voor 2016 zal er wellicht nog geen spade in grond gestoken worden. Op 11 juni vindt vanaf 19 uur een infoavond plaats in de kantine van FC Nijlen aan Ophoven.