Gemeente buigt zich over toekomst zwembad: nieuwbouw of renovatie?

David Legreve
Een nieuw zwembad of het huidige renoveren? Nijlen is er nog niet uit. Een update van het zwembad, dat bijna een halve eeuw oud is, is noodzakelijk maar kost 1,5 miljoen euro. De gemeente wil daarom met de buurgemeenten nadenken over een zwembad.

Het zwembad van Nijlen was op dinsdagavond een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de gemeenteraad. “Ik heb begrepen dat zonder dure ingrepen het zwembad niet kan open blijven. Actie lijkt dan ook noodzakelijk”, sprak raadslid Leo Verelst van oppositiepartij Nieuw Nijlen. 

Zijn partij stelde voor om de burger te betrekken bij het beslissingsproces over de toekomst van het nieuwe zwembad, waarin zo’n 1,5 miljoen euro moet geïnvesteerd worden om nog tien jaar mee te gaan. 

“We zijn  de wensen van de sportclubs op het vlak van infrastructuur aan het onderzoeken”, reageert burgemeester van Nijlen Paul Verbeeck (CD&V).

Het zwembad van Nijlen.
David Legreve Het zwembad van Nijlen.

“Een renovatie zou 1,5 miljoen kosten. Daarom denken we ook aan een nieuwbouw. In 2015 zijn we bij naburige gemeenten gaan aankloppen met de vraag of ze mee op deze kar wilden springen, maar daar kwam niets van in huis. We gaan opnieuw proberen bij de gemeenten waarvan de scholen naar ons zwembad komen, zoals Berlaar, Ranst, Zandhoven en Grobbendonk.” 

Het zwembad sluiten is geen optie. “Het is een oud gebouw en het kost ons jaarlijks meer dan een half miljoen. Toch is het een meerwaarde voor scholen, sportclubs en de gewone gebruikers”, besluit Verbeeck.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.