E-buddy van Githo genomineerd voor Belfius-award

De studenten met het systeem van de e-buddy
rv De studenten met het systeem van de e-buddy

De e-buddy, een project van enkele studenten van het Gemeentelijk Instituut voor Technisch en Handelsonderwijs (Githo) in Nijlen, is genomineerd voor de Belfius Smart Belgium Awards 2018. Het innovatieve project is een totaal valdetectiesysteem voor hulpbehoevenden gelinkt aan een domoticasysteem. “Bejaarde mensen die alleen wonen zijn niet altijd goed te been en het gebeurt al wel eens dat zij vallen en urenlang op de grond liggen. Met de e-buddy wordt de val gedetecteerd en de hulpdiensten worden op de hoogte gebracht, maar ook de voordeur wordt geopend en gevaarlijke toestellen worden uitgeschakeld. Githo Nijlen voorziet hiervoor onder meer een kastje op het lichaam van de persoon dat de val kan waarnemen en meteen de levensfunctie kan bepalen. Zodra de val is waargenomen kan er een robot tot bij de gevallen persoon gebracht worden en worden de familie en hulpdiensten onmiddellijk verwittigd”, deelt de organisatie mee. De e-buddy is genomineerd in de categorie ‘Belfius Smart Care Award’. Op 24 april wordt de award uitgereikt. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wesley Kenis

    En waarom moeten het weeral studenten zijn die zoiets uitvinden??? Waar is de industrie die hier al decennia dik voor word betaald???? Te druk bezig met winst maken met belachelijke uitvindingen of gewoon te dom om eens iets te bedenken dat realistisch is????