Dorpsschool krijgt gloednieuw gebouw

Directeur Guy Nelissen bij de gebouwen van Goezo.
Foto Legreve Directeur Guy Nelissen bij de gebouwen van Goezo.
De gemeentelijke Basisschool-Goezo in hartje Kessel waar 180 kinderen naar school gaan, krijgt een gloednieuw gebouw. Guy Nelissen is al twintig jaar directeur van de school en hoopt dat hij met zijn leerlingen onder de kerktoren mag blijven.

"Voor de school, ouders en middenstand zou het heel fijn zijn als de nieuwe school in het centrum van Kessel-Dorp kan gebouwd worden", zegt de directeur. Voor de aankoop van de grond heeft het gemeentebestuur 875.000 euro ingeschreven en voor de nieuwbouw 2,8 miljoen euro waarvan 1,75 miljoen gesubsidiëerd wordt. "Het oude gebouw renoveren kost bijna zoveel als een nieuwbouw plaatsen en daarom zijn wij op zoek naar bouwgrond voor de nieuwe school", zegt onderwijsschepen Griet Van Olmen (CD&V). "Het gaat om een oud gebouw maar ik wil benadrukken dat het zeer goed onderhouden werd en wel degelijk veilig is. Het gebouw is eigendom van de kerkfabriek Sint-Lambertus en decanale werken en wat zij met het gebouw later gaan doen is nog niet geweten", zegt van Olmen.

Beeldkwaliteitsplan

Vermits het gebouw pal in het centrum van Kessel ligt is het wel belangrijk welke invulling het krijgt en daarom gaat het gemeentebestuur een beeldkwaliteitsplan opstarten voor Kessel-Dorp. "De resultaten komen er in de loop van 2016. Ondertussen zijn wij op zoek naar een nieuwe plek voor de school. We hopen met de nieuwbouw binnen vijf jaar te kunnen starten", zegt Van Olmen. (WAE)