Burgerlijst niet vermeld op voorbeeldbiljet

Geen spoor van Burgerlijst op het voorbeeldbiljet
rv Geen spoor van Burgerlijst op het voorbeeldbiljet

Burgerbeweging Burgerlijst heeft een proces-verbaal laten opstellen in een kiesbureau in Nijlen. Reden: De Burgerlijst, met kandidaten uit Nijlen en Heist-op-den-Berg, stond niet vermeld op het voorbeeld van een stembiljet in het bureau. “De voorzitter van het kiesbureau heeft het vermeld in een pv. Niet alleen De Burgerlijst maar ook de Piratenpartij en ‘Genoeg voor Iedereen’ stonden niet op het biljet. Het hoofdkantoor van het kanton Heist-op-den-Berg werd verwittigd en heeft het doorgegeven aan Binnenlandse Zaken. Ook in Kessel zouden we in enkele bureaus niet op het voorbeeldbiljet staan”, aldus Hans Zander van Burgerlijst. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Wesley Kenis

    En ook hier werd dit opgenomen in het pv door onze voorzitter. Ik vraag me wel af hoe dit kan als hetzelfde biljet IN het stemhokje WEL volledig is...Dit lijkt mij eerder manipulatie dan "foutje" als je het mij vraagt.