Burgemeester Verbeeck moet op zoek naar werkbare coalitie

De CD&V van burgemeester Paul Verbeeck blijft de grootste met 10 van de 27 zetels, maar nu moet de puzzel nog gelegd worden.
Legreve De CD&V van burgemeester Paul Verbeeck blijft de grootste met 10 van de 27 zetels, maar nu moet de puzzel nog gelegd worden.

De CD&V van burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) haalt 10 van de 27 zetels en blijft de grootste. Bij het ter perse gaan van deze krant was burgemeester Paul Verbeeck nog in onderhandeling. Een coalitie is er nog niet, en de puzzel is moeilijk.


CD&V behaalde tien zetels, evenveel als in 2012. Coalitiepartner Luc Luyten van Nijlen & U behaalde twee zetels, dat is twee minder dan in 2012. Bijgevolg zal CD&V op zoek moeten gaan naar coalitiepartners. N-VA met lijsttrekker Jan Verbraecken haalde zes zetels, twee minder dan in 2012, Groen-Open Vld haalde vijf zetels , Vlaams Belang twee en de nieuwe partij 'Nieuw Nijlen' behaalde eveneens twee zetels. Paul Verbeeck haalde 2.573 voorkeurstemmen, wat een schitterend resultaat is. Daarna volgt Lien Du Four van Groen-Open Vld met 817 stemmen en Griet Van Olmen van CD&V met 849 stemmen. Burgemeester Paul Verbeeck hoopt de volgende dagen een oplossing voor te stellen. (WAE)