46 kunstenaars exposeren op 32 locaties

In het Fort van Kessel gaat vanavond officieel een kunstroute van start met werk van 46 kunstenaars. Hun werken zijn op drie zondagen te zien op 32 plaatsen in Nijlen en deelgemeenten.


Op de zondagen 10, 17 en 24 mei kan je een kunstroute volgen die je laat kennismaken met het werk van 46 lokale kunstenaars. Het Fort van Kessel doet dienst als start- en infopunt. Je vindt er een brochure en routeplannen. Je kan er ook een tentoonstelling van de Nijlense Fotoclub Folerma bekijken.


In het Kempens Diamantcentrum in de Spoorweglei kan je 'In Memoriam' bekijken. Hier vind je werken van fotograaf en cineast Etienne Van den Bulcke, kunstschilder Simone Mols en keramist-beeldhouwer Marc Van den Poel.


De Academie voor Beeldende Kunsten pakt uit met het project 'Geheugenplaatsen'. Veertien leerlingen van de afdeling keramiek hebben elk één werk geplaatst op een locatie met een verleden.


Toonbeeld kan je tussen 13 en 18 uur gratis bezoeken. Twee lussen van 12 en 17 km doen alle locaties aan. Wie op één van de locaties zijn naam en adres achterlaat in een doos maakt na 24 mei kans op een Bongobon voor een cultuurweekend. Info: www.toonbeeld2015.be en 03/410.03.70. (WAE)