Vrouw (52) eist nalatenschap partner op met vals testament... en zet er datum onder waarop ze nog geen koppel waren

De zaak kwam dinsdag voor de Veurnse strafrechter.
JHM De zaak kwam dinsdag voor de Veurnse strafrechter.
Een 52-jarige vrouw uit Nieuwpoort riskeert zes maanden cel voor valsheid in geschrifte na het overlijden van haar 59-jarige partner. Plots kwam ze met een testament op de proppen waarbij de nalatenschap volledig naar haar ging en niet naar de zoon. Alleen, de datum van het testament was nog van voor hun relatie begon. En toch was het testament geschreven met het handschrift van haar overleden partner.

“De vrouw heeft misbruik gemaakt van de situatie om mijn cliënt te onterven. Zijn vader was ongeneeslijk ziek, verzwakt en verward. Er bestaat geen twijfel over het handschrift op het testament, dat is die van de vader van mijn cliënt. Maar waarom zou hij zijn zoon plots onterven, terwijl ze een erg goede band hadden?”, pleitte advocaat Kristiaan Vandenbussche op het proces.

“Er zijn objectieve bewijzen dat dit een vals document is. De datum van het testament is 25 januari 2011. Maar op dat moment kende de vader van mijn cliënt de beklaagde nog niet. Hun relatie is pas in maart 2011 gestart en dat blijkt uit de gegraveerde armbandjes dat het koppel droeg. Het is dus erg aannemelijk dat de vrouw misbruik maakte van zijn terminale situatie en dicteerde wat er op het testament moest komen. Nadien vulde ze zelf, onbedachtzaam, een datum in”, ging Vandenbussche verder.

De procureur trad het verhaal van de burgerlijke partij bij en eiste zes  maanden cel. Beklaagde Christine V.S., die geen advocaat had, maakte er een vrij warrig verhaal van als wederwoord. Ze stelde dat haar partner, die in juli 2016 overleed, het testament in 2011 had opgemaakt, maar ze de inhoud ervan niet kende. Na zijn overlijden vond ze het blad plots - twee dagen voor de begrafenis - in de kast. Waarom de datum niet klopt, wist ze niet. Al gelooft het openbaar ministerie dat niet. De vrouw ging aan het hyperventileren aan het einde van het proces en werd buiten geleid door een politieman en een vriendin. De Veurnse strafrechter buigt zich over de zaak en velt vonnis op 11 juni.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Berg

    Ik dacht dat je sowieso je kinderen niet kon onterven ?