Student voor rechter na klappen aan agent

Een nachtelijke vechtpartij zou een 21-jarige student uit Nieuwpoort die in Gent op kot zit wel eens heel zuur opbreken. De student gaf namelijk rake klappen aan een politieagent in burger.

De student ging de verjaardag van een vriend vieren. Toen hij met een flink stuk in zijn kraag zag dat zijn vriend buiten werd aangesproken door een onbekende, dacht hij dat die aangevallen werd.


Maar zelfs nadat de man duidelijk maakte dat hij een agent is, bleef de student klappen uitdelen, waardoor hij zich niet alleen schuldig maakte aan slagen en verwondingen, maar ook aan weerspannigheid.


Hij kreeg de kans om de zaak op te lossen met een strafbemiddeling, maar liet dat aan zich voorbij gaan. "De brief lag thuis, en voor ik het wist, was de termijn verstreken", legde hij uit.


"Wat dacht je? 'Ik heb een flik een peer gegeven, we zien wel wat er gebeurt?'", reageerde de rechter. Om de toekomst van de student niet in het gedrang te brengen, gaf de procureur een positief advies voor een opschorting. Vonnis over enkele weken.


(WSG)