Reus Jan Turpijn bergt pensioenplannen op na succesvol reuzenfeest

Reus Jan Turpijn dan toch niet op pensioen
GUS Reus Jan Turpijn dan toch niet op pensioen
De grootste gedragen reus van Europa verdwijnt dan toch niet van het toneel. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt na het succes van het reuzenfeest, dat afgelopen weekend 15.000 feestvierders naar de historische stadskern lokte.

Er zijn maar 12 dragers en er zijn er 24 nodig om de reus Jan Turpijn te dragen. De 94-jarige reus weegt dan ook 750 kilo en is ruim 10 meter hoog. Daarom besloot Turpijn met pensioen te gaan. Het stadsbestuur organiseerde dit weekend als laatste eerbetoon een groot feest. Door het succes van dat feest besloot de gigant zelf om toch niet met pensioen te gaan. In welke vorm hij dan door het leven zal gaan, is voorlopig niet duidelijk. Er zijn nog geen voldoende dragers gevonden, maar Turpijn zal wel nog op een aantal evenementen aanwezig zijn als ambassadeur van Nieuwpoort. En het stadsbestuur zelf is uiteraard tevreden en kijkt nu al uit naar 2025, dan zal Jan Turpijn één eeuw bestaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.