PRO Nieuwpoort wil buitenschoolse kinderopvang centraliseren in nieuw jeugdcentrum

Nieuwpoorts raadslid Nicolas Vermote (PRO Nieuwpoort) wil buitenschoolse kinderopvang centraliseren.
GUS Nieuwpoorts raadslid Nicolas Vermote (PRO Nieuwpoort) wil buitenschoolse kinderopvang centraliseren.
Binnenkort start de bouw van het nieuwe jeugd- en sportcentrum in Nieuwpoort. Volgens Nicolas Vermote (PRO Nieuwpoort) moet daar de buitenschoolse kinderopvang gecentraliseerd worden. Jeugdschepen Bert Gunst (CD&V) vindt het voorstel het onderzoeken waard.

Op de huidige site in de Dudenhofenlaan plant het stadsbestuur een nieuw jeugd- en sportcentrum. “Ons idee is dat ouders er ’s morgens vanaf 7 uur hun kinderen kunnen afzetten. Met een elektrische bus kunnen ze vervolgens veilig naar school. Eens de dag erop zit, haalt diezelfde bus de kinderen langs de drie schoolnetten op waarna ze opnieuw in de Dudenhofenlaan afgezet worden”, stelt Nicolas voor. “In moderne lokalen kunnen kinderen in alle rust hun huiswerk maken en zich nadien ontspannen. Door de ligging bij het sportpark is het ook een kans om de jeugd van jongs af aan te laten proeven van dat aanbod. De scholen hoeven geen tijd meer te investeren in opvang. Op termijn zou de centrale, buitenschoolse kinderopvang uitgebreid kunnen worden naar het weekend. Nu de bouw van het nieuwe sport- en jeugdcentrum bijna start, is het het moment om te starten met de voorbereiding.”

Jeugdschepen Bert Gunst (CD&V) vindt het voorstel het onderzoeken waard, maar wil eerst de ouders bevragen die nu de buitenschoolse kinderopvang in de school gebruiken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.