Oeps! Man vergeet handrem in jachthaven, waardoor terreinwagen in water belandt

Ship Support trok de wagen weer op het droge.
Jojo Navarro Ship Support trok de wagen weer op het droge.
In de jachthaven van Nieuwpoort vond woensdagavond een grote reddingsactie plaats voor…een terreinwagen. De eigenaar vergat zijn handrem op te zetten, waardoor de zwarte wagen in het water bolde.

Het opmerkelijke incident vond plaats ter hoogte van het VVW (Vlaamse Vereniging voor Watersport, red.). De bestuurder parkeerde zijn terreinwagen bij een aflopende helling aan het water, maar vergat daarbij z’n handrem. Nog voor de man uit z’n wagen kon stappen, begon die vooruit te bollen in het zeewater. De chauffeur probeerde de auto nog tevergeefs onder controle te krijgen. Uiteindelijk moest hij zichzelf in veiligheid brengen via het openstaande schuifdak. De bestuurder verwittigde zelf de hulpdiensten. Ship Support bracht de terreinwagen opnieuw naar het wateroppervlak, waarna hij met een kraan op het droge gehesen werd. De auto is wellicht rijp voor de schroothoop.

Ship Support trok de wagen weer op het droge.
Jojo Navarro Ship Support trok de wagen weer op het droge.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • aaron lammens

  Hij wou gewoon zijn wagen Grondig kuisen zou ik zeggen grondiger dan dit kan niet

 • Natacha Verpoort

  Een goeie manier om van uw auto af te geraken! Waar is de link met boot of jetski? Wat deed anders deze wagen op de slipway?

 • Ivo Torfs

  Moet wel in paniek geweest zijn want zo moeilijk is het niet om rempedaal in te trappen,zelfs zonder draaiende motor (servobekrachtiging).

 • etienne vijverman

  ja een zeer dure fout ........

 • kelly Bernaert

  ook een manier om van uw ook af te geraken! waar is de aanhangwagen voor boot of jetski? anders heeft deze daar niks te zoeken!!