Nieuwpoort subsidieert Proper Strandlopers met 1.250 euro

Op het strand staan al vuilbakken om afval gescheiden in te zamelen.
Communicatie Nieuwpoort Op het strand staan al vuilbakken om afval gescheiden in te zamelen.
Het stadsbestuur van Nieuwpoort heeft een subsidie van 1.250 euro achter de hand om burgers te steunen die vrijwillig het strand ruimen. 

“In onze stad zijn er zeker 25 personen die zich vrijwillig bezighouden met het proper maken van het strand”, weet schepen van Leefmilieu Kris Vandecasteele (CD&V). “De ene doet dat één keer per jaar terwijl de ander dat wekelijks doet. De bedoeling is dat je een stukje wandelt en ondertussen het afval verzamelt dat je ziet. Daar maak je een foto van en zet die op sociale media. Het burgerinitiatief heet ‘proper strandlopers’. Met de subsidie die we hen geven kunnen ze hun werking professionaliseren. Zo zullen ze op verschillende evenementen zoals de wekelijkse markt en de Sint-Bernardusfeesten aanwezig zijn met infostanden en sensibiliseringsacties, ze zullen op 21 september de World Clean Up Day coördineren en maken een afvalcharter met tips voor de strandbars en -terrassen. Tot slot zal het initiatief onze zwerfvuilacties promoten. De ‘proper strandlopers’ houdt ook statistieken bij van wat ze verzamelen. Nieuwpoort is niet de enige kuststad die een subsidie geeft. De totale som die alle kustgemeenten en de provincie geven is 25.000 euro.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert Jacobs

    Moeten de burgers van Nieuwpoort, nu al zorgen voor het verwijderen van de afval van de toeristen, het is al ver gekomen