Nieuwpoort maakt zich op voor
50ste Sint-Bernardusfeesten

De Sint-Bernardusstoet in Nieuwpoort.
GUS De Sint-Bernardusstoet in Nieuwpoort.
Dit weekend viert Nieuwpoort-Bad voor de 50ste keer zijn Sint-Bernardusfeesten. Het stadsbestuur trekt de kaart van de lokale ondernemers tijdens zijn driedaagse braderie.

Alleen maar Nieuwpoortse ondernemers dit keer op de braderie die op vrij- , zater- en zondag plaatsvindt van 10 tot 19 uur in de Albert I-laan tussen het Hendrikaplein en de Vlaanderenstraat. Liefst 150 lokale handelaars doen mee. Ook de jumelagesteden van Nieuwpoort, namelijk Durbuy, Nieuwpoort-aan-de-Lek en Dudenhofen, komen langs en presenteren hun streekproducten. Op zaterdag en zondag is er een gevarieerd aanbod aan animatie. Het Leopoldplein is omgevormd tot een kinderparadijs net zoals de Lombarsijdestraat en een stuk van de Zeedijk. Op zaterdagnamiddag kan de jeugd zijn speelgoed verkopen tijdens een rommelmarkt bij de Meeuwenlaan. Op het grote podium op de Zeedijk treden gekende namen op. Zaterdag zijn dat vanaf 18 uur Les Truttes, Jelle Cleymans, El Bandido’s en Regi. Op zondag vanaf 14 uur kan je genieten van optredens van Nachtwacht, Bart Kaëll en Dana Winner. De Sint-Bernardusbrouwerij uit Watou slaat zijn mobiele Sint-Bernarduskroeg op. Tot slot is het uitkijken naar de jaarlijkse stoet met sint-bernardshonden zondag om 10 uur. Het kleurrijke gezelschap stapt van de Sint-Bernarduskerk naar de Zeedijk, het Hendrikaplein, de Lombardsijdestraat en centrum Ysara. Info: 058/22.44.22 of www.visit-nieuwpoort.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.