Nieuwpoort krijgt 900.000 euro subsidie voor nieuw sportcomplex dat in 2023 klaar moet zijn

Zo zal de nieuwe sport- en jeugdsite eruit zien
Communicatie Nieuwpoort Zo zal de nieuwe sport- en jeugdsite eruit zien
Sport Vlaanderen geeft 900.000 euro aan het Nieuwpoortse stadsbestuur voor de bouw van een nieuwe sport- en jeugdinfrastructuur in de Dudenhofenlaan. De opening daarvan is gepland voor 2023. De totale kostprijs is 12 miljoen euro.

“Nu zitten onze sportverenigingen krap behuisd in een zaal bij het zwembad maar daarin komt verandering”, belooft schepen van Sport Bert Gunst (CD&V). “Volgend najaar start de bouw. In het sportcomplex richten we drie grote speelvelden in, zes kleedruimtes voor de binnensporters en nog eens zes voor de voetballers en atleten. Een zongerichte cafetaria zullen we in concessie geven. Die moet een meerwaarde betekenen voor zowel de sporters als voor de buurt. Aansluitend realiseren we een nieuw jeugdcentrum met voldoende lokalen en een polyvalente ruimte. Een afgesloten tuin en speelweide zullen het team van de speelpleinwerking zeker bekoren. De ondergrondse parking hebben we geschrapt. Bovengronds plannen we voldoende parkeerplaatsen zodat de verkeersdruk in de wijk niet toeneemt. Tijdens de werken zullen we de jeugddienst en de speelpleinwerking verhuizen naar de terreinen van de Chiro. De sportdienst zal tijdelijk onderdak vinden in het zwembad. Na de verhuis komt er bij het zwembad ruimte vrij voor bijvoorbeeld een zaal voor vloersporten of een danslokaal. De vernieuwde sportwerking zal nog meer het accent leggen op sporten voor iedereen. De voordeelpassen die we nu al uitreiken behouden we. We denken ook na over de opstart van g-sport, sport na school of sportieve kinderopvang samen met de jeugddienst. Scholen zullen een mooie sportzaal ter beschikking krijgen.”

Nieuwpoort: er komt een nieuwe sporthal: Bert Gunst, Evelyn Vyvey, Julie Vanpeteghem
Benny Proot Nieuwpoort: er komt een nieuwe sporthal: Bert Gunst, Evelyn Vyvey, Julie VanpeteghemReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.