Nieuw speelplein en nieuwe mascottes voor kinderboerderij

Marie-Ange Loones toont de muizenmascottes.
Foto Benny Proot Marie-Ange Loones toont de muizenmascottes.
Kinderboerderij De Lenspolder in Nieuwpoort heeft een nieuw speelplein én nieuwe mascottes: een familie schattige muizen.

"Een muisje vind je op elke boerderij", zegt medewerker Nele Decorte. "Ondertussen hebben we meer dan één mascotte, we hebben een hele muizenfamilie. Eén muis zal zelfs meereizen met onze medewerkers die op vakantie gaan. Muisje Maya zal op heel wat vakantiefoto's staan, en dankzij een code rond haar nekje zullen we haar avonturen online kunnen volgen. Drie andere muisjes zetten we in voor geocatching. Rond hun nek hangt een code, en wie die code intikt op de website van geocatching kan een traject volgen. Rond de mascotte Milla is een educatief pakket uitgewerkt." De mascotte zal levensgroot aanwezig zijn op het familiefeest zondag 9 april in de boerderij. Van 11 tot 17 uur zijn er dan doorlopend allerlei activiteiten op kindermaat.

50.000 euro

Het stadsbestuur investeerde ook 50.000 euro in een nieuw speelplein. "We kozen voor toestellen waarop veel kinderen op hetzelfde moment kunnen spelen. Zo staat er een wip voor zes personen, een klimconstructie, verschillende zandbakjes en een speelhuis", zegt Marie-Ange Loones van de kinderboerderij. Het stadsbestuur maakt ook een masterplan op. "Er is immers nood aan een ruimere cafetaria", zegt schepen Bert Gunst (CD&V) "We plannen ook een multifunctionele schuur, nieuwe paden en omheining en een weide met fruitbomen naast de parking. We finaliseren op dit moment de plannen, een budget ligt nog niet vast. De uitvoering van de geplande werken zal pas voor na 2019 zijn." (GUS)