Natuurwerkgroep De Kerkuil wint Groene Pluim

Alain Maes (voorzitter van de milieuraad), Geert Maertens (voorzitter van De Kerkuil) en schepen van Milieu Kris Vandecasteele
Communicatie Nieuwpoort Alain Maes (voorzitter van de milieuraad), Geert Maertens (voorzitter van De Kerkuil) en schepen van Milieu Kris Vandecasteele
De Nieuwpoortse milieuraad gaf de Groene Pluim aan de natuurwerkgroep De Kerkuil die in onze regio in tien gemeenten actief is.

De Kerkuil streeft ondertussen al 21 jaar naar een goed natuurbehoud in de regio rond de IJzer en in de polders. Vrijwilligers spotten vogelsoorten om ze te inventariseren en te beschermen. Dat gaat dan om de huis- , gier- en boerenzwaluw, de kerk- en steenuil, de bruine en grauwe kiekendief en zelfs de ijsvogel. Ze plaatsen nestkasten en volgen broedgevallen op. Om iedereen te informeren organiseert De Kerkuil lezingen, workshops en cursussen. De vereniging is actief in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, Diksmuide, Koekelare, Alveringem, Lo-Reninge, Houthulst en Kortemark. Voor die inzet gaf de milieuraad de Groene Pluim. Dat is een jaarlijkse erkenning voor wie zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de natuur en het milieu in Nieuwpoort. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.