Natuurgids en sealwatcher Luc David redt zeehond met koorts

Een team van Sea Life Blankenberge haalde het zieke dier op
Luc David Een team van Sea Life Blankenberge haalde het zieke dier op
Oud-brandweerman, natuurgids en sealwatcher Luc David rukte uit voor een zieke zeehond op het strand in Nieuwpoort. Het team van Sea Life Blankenberge kwam ter plaatse om het dier met koorts op te halen.

“Het was schepen Bert Gunst die me opbelde dat bezorgde wandelaars aan het Oosterstaketsel een jonge zeehond hadden gezien. Ze vermoedden dat hij ziek was”, doet Luc het relaas. “Ik sprong direct de fiets op en reed naar het strand. De zwakke gezondheid viel me meteen op. Het gaat om een mannetje van 21 kilo dat koorts had. Ik verwittigde Sea Life en ook boswachter Dirk Raes van het Agentschap Natuur en Bos. De zeehond lag namelijk op een stuk strand dat toebehoort aan het natuurgebied de IJzermonding. Het beestje is nu in goede handen en kan revalideren. Ik ben blij dat toevallige passanten zo snel alarm hebben geslagen. Niet alle zeehonden op het strand moeten we ophalen want vaak komen ze er alleen maar rusten. Toch is het beter om een expert te verwittigen als je niet zeker bent. Sea Life is altijd bereikbaar op 0477 34 58 90.” Nieuwpoort is erg in trek bij zeehonden. Vaak komen ze in de jachthaven uitrusten. Recent nog werd daar een zeehond terug geplaatst nadat het maanden daarvoor gewond op het strand aanspoelde. Of het dier dat Luc nu vond ook in Nieuwpoort terug geplaatst zal worden is nog niet zeker. Eerst moet het terug op krachten komen.

Het zieke zeehondje was een mannetje dat 21 kilo woog
Luc David Het zieke zeehondje was een mannetje dat 21 kilo woogReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.