Machogedrag op bromfiets om liefje te imponeren eindigt voor politierechter

De politierechtbank in Veurne.
JHM De politierechtbank in Veurne.
Een net 18-jarig geworden jongeman stond met het schaamrood op de wangen bij de politierechter in Veurne. R.D. moest zich verantwoorden omdat hij enkele maanden geleden op een bromfiets in botsing kwam met een personenwagen tijdens een ritje. 

Dat gebeurde ter hoogte van de Vismijn en het ongeval was niet eens de schuld van R.D.: de andere man gaf geen voorrang. Maar het bleek dat R.D. geen rijbewijs had, de bromfiets niet in orde was en hij geen passagiers mocht vervoeren. Achterop zat immers het liefje van R.D. “De bromfiets was van zijn zus, maar hij had er wat een gesleuteld en besloot om er een testritje mee te maken”, sprak zijn advocaat. De politierechter fronste de wenkbrauwen. “Het zal wel een testritje geweest zijn om je liefje te imponeren? Eigenlijk was dit puur machogedrag dat je daar vertoonde.” Hij kreeg de gunst van de opschorting en moet een verkeerscursus volgen. R.D. wist wel nog te melden dat hij nog steeds samen is met zijn liefje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.