Loodswezen krijgt nieuw leven als restaurant, strandbar en evenementenruimte

De inrichtingswerken in het loodswezengebouw zijn al gestart.
Benny Proot De inrichtingswerken in het loodswezengebouw zijn al gestart.
Drie West-Vlaamse bedrijven hebben de concessie op zak voor de inrichting van het Loodswezengebouw vlakbij het staketsel in Nieuwpoort. Het leegstaande gebouw krijgt een nieuwe invulling. De werken zijn gestart.

De drie partners zijn de vzw Maritiem Erfgoed Nieuwpoort van Jef De Kinder van het Oostendse bedrijf NSAC, Peter Sobry van de Roeselaarse onderneming Zoutman en Collin Lagrou die het vastgoedkantoor Eurimas in Nieuwpoort runt. “We kennen elkaar al langer en wilden niet dat dit gekende gebouw zou verdwijnen”, duidt Collin. “Hoeveel we erin investeren maken we liever niet publiekelijk maar onze plannen zelf zijn geen geheim. De nodige werken zijn ondertussen gestart. Het gebouw staat al jaren leeg. De binnenkant zullen we volledig leeghalen. Op het gelijkvloers richten we een evenementen- en tentoonstellingsruimte in alsook een strandbar. Op de eerste verdieping komt een restaurant en op het tweede een cocktailbar met terras. Voor die horecazaken zoeken we nog een uitbater. De antennemasten komen naast het gebouw. De planning hangt gedeeltelijk af van hoe vlot de verhuis van die masten gaat. We hopen eind dit jaar te kunnen openen.”

Het loodswezen wordt een nieuw adresje voor de levensgenieter
Conceptbeeld Juno Architecten Het loodswezen wordt een nieuw adresje voor de levensgenieter
Zo zal het gebouw er na de werken uitzien. De mast die nu op het dak staat, wordt verplaatst
Conceptbeeld Juno Architecten Zo zal het gebouw er na de werken uitzien. De mast die nu op het dak staat, wordt verplaatst