Lichaam gevonden in Nieuwpoortse jachthaven: man sukkelde van zijn jacht in het water

Brandweer, politie, parket, labo, afstappingsteam en wetsdokter zijn ter plaatse.
Bart Boterman Brandweer, politie, parket, labo, afstappingsteam en wetsdokter zijn ter plaatse.
In de jachthaven van Nieuwpoort is zondagnamiddag rond 14 uur een levenloos lichaam aangetroffen. Het lichaam werd door eigenaars van een jacht opgemerkt en lag tussen twee boten. Intussen werd het slachtoffer geïdentificeerd. Het gaat om een 62-jarige man. 

De scheepvaartpolitie en de brandweer snelden meteen ter plaatse na de oproep zondagmiddag. Voor het slachtoffer kon echter geen hulp meer baten. Het afstappingsteam en het labo gingen ter plaatse voor een onderzoek. De wetsdokter kwam tot de vaststelling dat er geen kwaad opzet met het overlijden gemoeid was. “De man (62) heeft zelf een boot liggen in de jachthaven aan de Watersportlaan en moet in het water terecht gekomen zijn. Over het tijdstip of de omstandigheden is er nog geen duidelijkheid. Het gaat niet om een verdacht overlijden", aldus het parket van Veurne. Intussen kwam de begrafenisondernemer het lichaam ophalen. 

Het lichaam werd aangetroffen tussen twee jachten in het water.
Bart Boterman Het lichaam werd aangetroffen tussen twee jachten in het water.
De politie op het ponton waar het slachtoffer werd gevonden.
Bart Boterman De politie op het ponton waar het slachtoffer werd gevonden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.