Levensgevaarlijk: jongeman en vriendin ‘s nachts
van torenkraan gehaald

Een torenkraan (archieffoto).
Joeri Seymortier Een torenkraan (archieffoto).
Politie en brandweer hebben zaterdagnacht iets voor 2 uur een jongeman en vrouw van een torenkraan gehaald in Nieuwpoort-Bad. De twee waren al 15 etages hoog geklommen via de trappen. Buurtbewoners kregen hen in de gaten.

Volgens de politie Westkust ging het om een 22-jarige Koksijdenaar en een 20-jarige vriendin. Ze waren inmiddels in de helft van de torenkraan geraakt, een levensgevaarlijke onderneming. Ook de brandweer kwam ter plaatse met de ladderwagen. Uiteindelijk kwamen de twee zonder veel problemen naar beneden. 

Daar kregen ze een flinke uitbrander van de opgeroepen hulpdiensten. Volgens de politie Westkust zal er geen boete volgen, maar zullen ze wel de rekening van de hulpdiensten gepresenteerd krijgen. De 22-jarige Koksijdenaar ging nog even in discussie en stelde dat de melder de factuur moest betalen, maar dat is niet het geval.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.