Levensgevaarlijk: jongeman en vriendin ‘s nachts
van torenkraan gehaald

Een torenkraan (archieffoto).
Joeri Seymortier Een torenkraan (archieffoto).
Politie en brandweer hebben zaterdagnacht iets voor 2 uur een jongeman en vrouw van een torenkraan gehaald in Nieuwpoort-Bad. De twee waren al 15 etages hoog geklommen via de trappen. Buurtbewoners kregen hen in de gaten.

Volgens de politie Westkust ging het om een 22-jarige Koksijdenaar en een 20-jarige vriendin. Ze waren inmiddels in de helft van de torenkraan geraakt, een levensgevaarlijke onderneming. Ook de brandweer kwam ter plaatse met de ladderwagen. Uiteindelijk kwamen de twee zonder veel problemen naar beneden. 

Daar kregen ze een flinke uitbrander van de opgeroepen hulpdiensten. Volgens de politie Westkust zal er geen boete volgen, maar zullen ze wel de rekening van de hulpdiensten gepresenteerd krijgen. De 22-jarige Koksijdenaar ging nog even in discussie en stelde dat de melder de factuur moest betalen, maar dat is niet het geval.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Daniel Collier

    Niet overdrijven levensgevaarlijk zij gingen gewoon langs de trappen naar boven.

  • francois dierickx

    Zwaar boete en onmiddellijk betalen en doet er nog een paar maanden cel bij

  • Yves Van Rossem

    Waarom moest de politie en de brandweer ter plaatste komen ?