Kinderlaan urenlang afgesloten door ongeval met vrachtwagen

De bestuurder was net vertrokken toen het fout liep.
Bart Boterman De bestuurder was net vertrokken toen het fout liep.
De Kinderlaan in Nieuwpoort was donderdagnacht en vrijdagmorgen urenlang afgesloten tussen de Veurnekeiweg en de Pelikaanstraat door een ongeval met een vrachtwagen. De truck met oplegger, geladen met tien ton aardbeien, reed pardoes in de gracht en ramde daarbij ook een verkeerslicht en verlichtingspaal. 

Volgens de politie Westkust gebeurde het ongeval omstreeks 2.40 uur. De vrachtwagenchauffeur had zich langs de Kinderlaan geparkeerd om te slapen. Toen hij na die rustpauze wilde vertrekken, liep het vrijwel meteen fout. De vrachtwagen reed tegen een vluchtheuvel met verkeerslicht. De chauffeur trok als reactie het stuur over, waarop de vrachtwagen door de vangrails ging en in de gracht belandde. 

De bestuurder bleef ongedeerd en kon op eigen houtje uit de cabine kruipen. De politie vorderde twee takeldiensten, namelijk Garage Vansteenland en Depannage Degrave, om de vrachtwagen uit zijn positie weg te slepen. Dat had behoorlijk wat voeten in de aarde. Ook de brandweer kwam ter plaatse, net zoals de herstellingsdienst van Agentschap Wegen en Verkeer voor het defecte verkeerslicht. De Kinderlaan was tot 7.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer. 

De trekker raakte ernstig beschadigd.
Bart Boterman De trekker raakte ernstig beschadigd.
De truck met oplegger, geladen met aardbeien, reed de sloot in.
Bart Boterman De truck met oplegger, geladen met aardbeien, reed de sloot in.
De Kinderlaan was urenlang afgesloten.
Bart Boterman De Kinderlaan was urenlang afgesloten.
Twee takeldiensten werden opgeroepen.
Bart Boterman Twee takeldiensten werden opgeroepen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.