Gezocht: kappers voor kinderkapsalon

Kappers die zich geroepen voelen, mogen zich kandidaat stellen voor het nieuwe kinderkapsalon van Domino.
Domino Kappers die zich geroepen voelen, mogen zich kandidaat stellen voor het nieuwe kinderkapsalon van Domino.
Een kinderkapsalon: ziedaar het nieuwste project van Domino. De organisatie, te vinden in het Sociaal Huis in Nieuwpoort, is er voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Naast een tweedehandswinkel met kledij en speelgoed en een oudercafé opent in mei dus een kapsalon voor kindjes. Daarvoor worden wel nog enkele vrijwilligers gezocht.

“Minstens één keer per jaar mogen gezinnen die budgettair niet zo sterk staan naar ons nieuw kinderkapsalon komen, ingericht in het Sociaal Huis”, zegt projectcoördinator Ilona Evrard. “Alle kinderen verdienen een leuk kapsel, maar er is meer. We kunnen er immers ook de luizenproblematiek bespreekbaar maken. We werken al jaren samen met scholen om het bewustzijn rond luizen te vergroten. In ons nieuwe kinderkapsalon kan dat zeker ook.” 

De Lenspolder

Eén van de vrijwillige kapsters is Marie-Ange Loones, hoofdverantwoordelijke van kinderboerderij De Lenspolder. “Wat me zo aanspreekt bij Domino is dat het zoveel meer is dan een tweedehandswinkel. Het team zoekt oplossingen voor alle noden en één van die noden was een kinderkapsalon. Ik kijk ernaar uit om eraan mee te werken.” 

Het kapsalon is ingericht in de Astridlaan 103. Een kapbeurt kost twee euro. Vrijwilligers moeten uiteraard kapperservaring hebben. Interesse? Neem contact op via domino@nieuwpoort.be of bel naar 0498 92 92 55.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.