Flitspaal in brand gestoken in Nieuwpoort, politie start onderzoek

De politie is een onderzoek gestart naar brandstichting. De flitspaal is in brand gestoken met behulp van autobanden.
Bart Boterman De politie is een onderzoek gestart naar brandstichting. De flitspaal is in brand gestoken met behulp van autobanden.
Op het kruispunt van de Kinderlaan en Victorlaan in Nieuwpoort, aan de grens met grondgebied Oostduinkerke, is donderdagnacht een flitspaal in brand gestoken. Dat gebeurde met behulp van autobanden, die onder de flitspaal werden gelegd en in brand gestoken zijn. 

Volgens de politie Westkust belden getuigen van op het nabijgelegen vakantiepark de brandweer toen ze rond 3 uur ‘s nachts hevig geknetter hoorden en zagen hoe een flitspaal in brand stond. Toen politie en brandweer aankwamen, merkten ze meteen dat het om brandstichting ging. Onderaan de flitspaal lagen drie brandende autobanden. Het vuur was snel onder controle, maar de flitspaal is onherstelbaar beschadigd.

Ook de verkeerslichten bleken defect aangezien die op hetzelfde elektriciteitscircuit aangesloten waren. Daarom was er af en toe hinder. De politie moest even het verkeer in goede banen leiden. Intussen zijn de verkeerslichten opnieuw operationeel. Er is een onderzoek opgestart naar de brandstichter(s).

De flitspaal is zwartgeblakerd en onherroepelijk beschadigd.
Bart Boterman De flitspaal is zwartgeblakerd en onherroepelijk beschadigd.
Door de brand aan de flitspaal waren ook de verkeerslichten enkele uren defect.
Bart Boterman Door de brand aan de flitspaal waren ook de verkeerslichten enkele uren defect.