Dodelijk slachtoffer in jachthaven is man uit Moeskroen, allicht viel hij overboord van zijn jacht

Het jacht van Luc Clinquart, Chasseur D'Étoile. Vermoedelijk is de man op deze plaats in het water gevallen.
Bart Boterman Het jacht van Luc Clinquart, Chasseur D'Étoile. Vermoedelijk is de man op deze plaats in het water gevallen.
De man die zondagmiddag levenloos werd aangetroffen in het water in de Nieuwpoortse jachthaven, is de 62-jarige Luc Clinquart uit Moeskroen. De man had er sinds 2014 een jacht liggen en was aangesloten bij de Watersportkring Luchtmacht. 

In weekend reed de man vaak naar Nieuwpoort waar hij ging varen met zijn jacht Chasseur D’Étoile. In de jachtclub kennen ze hem als een vriendelijk en correct man. Toen andere jachteigenaars zijn lichaam in het water opmerkten, probeerden de hulpdiensten hem nog te redden. Maar de man was al overleden en er kon geen hulp meer baten. Volgens het parket van Veurne blijkt uit de autopsie dat er geen kwaad opzet gemoeid is met het overlijden. Wellicht is Luc Clinquart, een architect van beroep, overboord gevallen. Zijn lichaam wordt overgebracht naar een begrafenisondernemer in Moeskroen, waar hij familie achterlaat. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.