Camera filmt gezicht van bestuurder die rijverbod had lopen, volgens advocaat is dat ‘inbreuk op privacy’

De man kwam voor in de politierechtbank van Veurne.
JHM De man kwam voor in de politierechtbank van Veurne.
Een man uit Nieuwpoort riskeert een zware straf omdat hij op 15 juli vorig jaar reed tijdens een rijverbod. Er zijn camerabeelden van zijn overtreding. “Maar het gaat hier om een ongeoorloofde manier van informatie verzamelen”, sprak zijn advocaat. 

“Op de camerabeelden is immers ingezoomd op het gezicht van de man en niet op zijn auto, en dat is een inbreuk op de camerawetgeving.” De camera zoomde in omdat bleek dat het niet om de wagen van B.W. zelf ging, maar om een wagen van de vrouw van een overleden vriend. Er loopt tegen B.W. ook nog een dossier wegens misbruik van vertrouwen met die wagen. Volgens de procureur is er geen sprake van schending van de camerawetgeving, maar zijn de feiten wél duidelijk. Dat beaamt ook de politierechter. “Het staat toch vast dat je gereden hebt, je verklaart het zelf: ik ben naar Frankrijk gereden met de auto”, sprak de rechter. Volgens B.W. was dat echter als passagier. Vonnis op 17 juni.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric De Geeter

    Die advocaat moest beschaamd zijn als het 100% bewezen is waarom een advocaat nodig maar ja geld , geld en geld